пʼятниця, 20 лютого 2015 р.

Виховна година- реквієм пам'яті Небесної сотні «Мамо, я не вернусь…»







Час… У кожного із нас із ним свої рахунки, а у України – особливі: більше 350-ти років боротьби за Незалежність! І ось XXI ст. Вибух непокори і гідності проти тих, хто ціною брехні і хворих амбіцій хотів повернути Україну назад в рабство. Та воля людей і прагнення до цивілізованого людського життя перемагає. Пророчі слова Т.Г.Шевченка підняли тих, хто ціною власного життя залишиться в пам’яті українського народу як герої «Небесної сотні». Вшанували їх подвиг і самопожертву і учні 11 та 9 класів Олександрівської загальноосвітньої школи. За допомогою інтерактивних технічних засобів діти мали можливість побачити все те, з чого розпочинались події, які сколихнули весь світ. Завдяки заходу пам’яті героїв майдану «Небесна сотня» діти не лише зрозуміли, хто такі патріоти, а й своєю дитячого душею відчули біль матерів, що втратили своїх дітей, котрі в пам’яті нащадків житимуть вічно бо:
                                                              
              До слова слово, наче вишиванку,
В народну пам'ять золоті стьожки.
І кожне покоління на світанку
По них життя рівнятиме стежки.

З учнями 11 та 9  класів було підготовлено та проведено виховну годину- реквієм пам'яті Небесної сотні «Мамо, я не вернусь…»

Головним у світі є любов. І люди, яких поминаємо, власне й засвідчили свою безмежну любов до своєї країни, свого народу, до нас з вами.
          Вони підняли людей на боротьбу. Сотні проповідей є ніщо у порівнянні з тим, що вчинили для нас ці люди. – Адже їхній вчинок – то велика жертвенна любов. І якщо ми збагнемо це, – не буде поміж з нами зла.
Герої Небесної сотні мають стати прикладом для кожного свідомого українця, що маємо робити все від нас залежне, щоби ті смерті не були марними.  Країна після трагедії стала іншою і потребує реальних змін в усіх сферах життя…  
             Власне  заради оновлення країни та нас усіх і віддали  свої життя герої, котрих вшановує Україна.

Немає коментарів:

Дописати коментар